Häll grynen och kli i en degbunke. koka upp 6 dl vatten och häll över,
rör om och låt stå för att svälla några minuter. Blanda i 3 dl kallt vatten och låt svalna till 37 grader. Tillsätt smulad jäst, olja , sirap, salt och kryddor. Rör tills jästen rör tills jästen löst sig.

Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den under bakduk i 30 minuter. Knåda degen på bakbordet och platta ut den med en kavel till en stor kaka. Lägg den i en bakplåtspappersklädd långpanna och forma till en jämn kaka.

Skåra 20-30 rutor med en vass kniv. Jäs under bakduk i 30 minuter. Pensla brödet med kallt vatten och strö över resterande havrekli. Grädda mitt i ugnen i 20-25 min på 200 grader, låt svalna på galler.

< Tillbaka

Erbjudande camp Träning